Saturday, March 24, 2007

Neměl ten večer co dělat, Tereza se mu líbila, a není divu, byla velmi hezká. Začal s ní flirtovat. Přítelkyně, která znala Tereziny přísné zásady, si šla klidně lehnout na pohovku v hale, kam bylo z pokoje slyšet. Ten chlapík přemlouval Terezu nejmíň desetkrát a Tereza ho desetkrát odmítla. Pak ji zvedl ze židle a odnesl ji do ložnice. Tereza předtím ve svém pokojném manželství vůbec nepoznala, co to je dosáhnout orgasmu. Když ji ten mladík odnesl do ložnice, měla deset orgasmů za sebou.

Probudil v rezervované chladné Tereze pocity, o jakých neměla tušení. K ránu řekl ahoj a odešel. Volala mu celý týden desetkrát denně. Pak už o ní nikdy neuslyšel. Oženil se se svou dívkou a od té doby žil velice spokojeně. V těchhle spisech je s ním deset výslechů. Proprali ho odshora dolů, ale měl alibi a kromě toho neměl žádné auto. A byl to velice spořádaný člověk, žil se svou manželkou ve šťastném manželství a nikdy svou ženu nepodváděl."

"A Tereza začala střečkovat?"

"Ano: Doslova. Utekla z domova, její muž ji zavrhl a společenské kruhy, se kterými se stýkala, taky. V průběhu dvou let žila krátká údobí asi s tuctem mužských a měla sexuální styk asi tak s desetinásobkem. Byla nymfomanka; spokojila se s kýmkoli, ze začátku zadarmo, ale ke konci za to tu a tam vzala i peníze.

Pochopitelně nenašla žádného, který by to s ní vydržel delší dobu. Mezi ženskými neměla vůbec přítelkyni. Sestup na společenském žebříčku proběhl velmi rychle. Po půl roce se už stýkala jenom s lidmi bez trvalého bydliště, které jsme tehdy počítali k podsvětí. Kromě toho začala pít. Mravnostní policie ji znala, ale jejímu tempu nestačila. Někdo navrhl, aby jí přišili potulku, ale než se k něčemu rozhoupali, bylo po ní."

Martin Beck ukázal na hromadu hlášení a pokračoval:

"Je tu několik výslechů mužů, kteří ji znali. Říkali, že byla naprosto neodbytná. Většina partnerů se ji zděsila hned napoprvé, zvlášť ženatí, kteří na ni narazili při ojedinělých flámech.

Znala spoustu podezřelých individuí a polovičních gangsterů, zlodějíčků, devizových podvodníků, kšeftařů s motocykly a podobně. To byla tehdejší galerka, jistě si na to vzpomínáš."

"Co se stalo s jejím mužem?"